Europe :: Hungary

Notes Notes

almost 2 years ago
TGIO 2018 december 9-én, vasárnap 15 órától Budapesten, a Szent István téri California Coffee Company különtermében, részletek a facebook eseménynél https://www.facebook.com/events/911820059014889/
almost 2 years ago
Kedves Mind!

Repül az idő, gyűlnek a szavak és hamarosan itt a NaNo utolsó hétvégéje és így itt az idő, hogy egy kicsit megmozgassuk a lábaink és szemeink az ujjaink mellett és felkapjuk a sátorfánkat, hogy egy napra Győrbe vándoroljunk és meglátogassuk helyi és környéki bajtársainkat!
Ha velünk tartanátok, részletek itt: https://www.facebook.com/events/763250394026452/
almost 2 years ago
Végre itt a hétvége!
Hogy milyen hétvége? Hát a 11.111 szó hétvége!
Célotok, hogy péntek-szombat-vasárnap összesen ennyi szót vessetek képernyőre/papírra, így egy kevés előnyre téve szert a hónap további részére! :)

Ha egy kis motivációra van szükségetek, nézzetek fel chatre, Discordra vagy csak nézzétek meg a régió statisztikáját: már 308-an vagyunk és rekordsebességgel pörgetjük a szavakat, az éjszaka átléptük a 2.000.000, azaz kettőmillió(!!!) szót összszószámban. Ha így haladunk 30.-án már biztosan megdől majd a 2016-os rekordunk!

Csak így tovább tehát HuNoWriMók, csodálatosak vagytok! <3
almost 2 years ago
Kellemes hétfőt Mindenkinek!

Még csak 5 napja kezdődött a November és ezzel együtt a regényírás, de máris régiós örökrekordokat döntöttünk: a tavalyi 244 fős részvétel, már most 293-ra növekedett, a tegnapi Double-Up adakozási napon 215 $-ra hágott idei hozzájárulásunk, amivel megdöntöttük a 2015-ös 205 $-os eddigi csúcsot és ha ilyen tempóval haladunk tovább, még a hónap vége előtt meg fogjuk dönteni a 2016-os 4 868 834 szavas régiós összszószám rekordot is, hiszen már most több mint 1,3 milliónál járunk!

Nagyon büszkék vagyunk rátok, tartsuk meg a lendületet!
Írás közben pedig nézzetek be az eseménynaptárba, csatlakozzatok hozzánk a héten is on- vagy offline: elkészült a Sunday Brunch write-in Facebook eseménye, ahol tudtok "regisztrálni" vagy ha hétvégén nem értek rá, ma és szerdán is találkozhatunk! Várunk titeket! <3

almost 2 years ago
Kedves Wrimók!

Megszámlálhatóan kevés óránk van hátra a 2018. évi NaNoWriMo indulásáig és már 168-an vagyunk, akik belevágunk a kalandba! Aki még nem jelentette be a regényét, az tegye meg, döntsük meg a tavalyi 244 fős részvételi rekordot! :)
Néhány infó az idei évre:
- figyeljétek a folyamatosan frissülő eseménynaptár topicot
- idei közös motívum: teaház
- letölthető és nyomtatható munkafüzet elérhető a Linkek részen (jobbra lejjebb)
- szerdán (10/31) Kick-Off
- online együtt írás és beszélgetés a chaten minden nap, bármikor (link jobbra lejjebb)
- És végül, de nem utolsó sorban, érezzétek nagyon jól magatokat, beszélgessetek, bíztassátok a többieket, legyetek kedvesek egymáshoz! Egy csónakban evezünk, élvezzük ki!
almost 3 years ago
Idén sem marad el a közös téma! 2017-ben minden magyar wrimó valamilyen formában szerepeltesse a regényében a _cseresznyét_. Lehet gyümölcs, szín, metafora, bármi. Bónusz, ha sikerül a _cseresznyeszedést_ belevinnetek a történetbe! ;) :D
almost 4 years ago
Az ötödik nap végére az össz-szószámunk túllépte az egymilliót!

Gratulálunk mindenkinek, aki hozzátett ehhez bármennyit is, csak így tovább! :)
almost 4 years ago
Az idei közös motívum: a sárkány! Mivel szeretjük és sokat emlegetjük amúgy is, idén írjuk is bele a történetünkbe valamilyen formában! (Konkrétan, szimbolikusan, festményben, emlegetve, hasonlatként, stb... a lehetőségek tárháza végtelen, legyetek kreatívak!)

Jó olvasást, élvezetes nanót mindenkinek! :)

This years common theme is: the dragon! We like it and mention it often, so this year let's write it into everyone's novel in some form! Be creative with it!

Happy writing, have fun everyone! :)
almost 4 years ago
Halihó!

99 novelistnél járunk ebben a szent pillanatban! Ki lesz a századik, aki regisztrálja az idei nanós projektjét? :)
almost 4 years ago
Október 31-én tartjuk az idei kick-off partykat Budapesten, szám szerint hármat. Az első egy alternatív ráhangolódás lesz, lézerharc formájában. Találkozás legkésőbb 14.45-ig, a 1132 Bp., Visegrádi utca 3-as szám alatt, a Kádár utca felől. Kérjük, sötét (váltó)ruhát hozzatok, és számoljatok a villódzással, füstgéppel, UV fénnyel, amivel a játék jár! Részvételi díj van, létszámtól függően 2500-2000 forint fejenként.
Rögtön utána átmegyünk a Sirius teaházba (Bródy Sándor u. 13.) 17.00-ára, ahova a hagyományos ismerkedést szerveztük meg. Kérjük, ha lehetőségetek van rá, fogyasszatok a teaház kínálatából! 20.00-kor mindenki hazamegy, és készül a nanóra.
Aztán még aznap (31-én) este tízkor ismét várunk mindenkit a chatszobában egy utolsó buzdításra, és a hagyomány szerinti első, éjféli word warra!

***

On October 31st we hold 3 kick off party in Budapest! Firstly, we meet at 1132 Bp., Visegrádi utca 3., from the Kádár utca. We will play a lasergame! Please, bring a black or dark clothes with you and consider the flashes, UV light and smoke machines during the game! If you want to participate, there is a fee, maximum 2500 ft.
Right after the game we will meet at the Sirius teahouse (Bródy Sándor utca 13.), for the traditional kick-off party. Please, if you can, drink something! At 20.00 o’clock everyone goes home, and get ready for the nano.
On that day (31st) evening at ten o’clock we’ll meet on the chat for the last words before nano and for the first word war at midnight!
almost 5 years ago
TGIO party:

Helyszín: California Coffee Company, Szent István tér 4-5.
Idő: 12.05 (szombat), 15:30-tól

Nyereményjáték sorsolás! :) Jelentkezz a vonatkozó topicban! :)
almost 5 years ago
Ne felejtsétek el frissíteni és érvényesíteni a számlálót! Minden egyes leírt szó számít! :)

Don't forget to update and validate your wordcount! Every single word matters! :)
almost 5 years ago
Halihó! Utolsó hétvége! :)
Mit gondoltok, képes a régiónk 1 millió szót írni 4 nap alatt? Az lenne csak az igazán nagy teljesítmény, és biztosan megnyernénk a lengyel szóháborúnkat! Csütörtök éjfélkor 3.704.929 szón állt a régiós statisztikánt. Hétfő éjfélre meglesz a 4.705.000?
Meddig jutunk? Mutassuk meg, mit tudunk! ;)
almost 5 years ago
Félidő...
De ne fújjátok ki magatokat, még a fele hátravan. :-)
3 Write-inünk is lesz jövő héten, szerdán, csütörtökön és szombaton, 18-án, 19-én és 21-én. Részletek az Events Masterpost topicban (a 19-ei plusz write-int utolsó hszként keressétek). Hajrá, mindenkinek sok szót jövő hétre is!
--- laider
almost 5 years ago
Holnap Donation Day és Duplázó hétvége ---> Ne feledjétek.
És - ugyancsak holnap, azaz hetedikén - mindenkit szeretettel várunk a Károly körúti Alexandra Irodalmi Kávéházban, 13.00-ás kezdettel a write-inen.
Addig is legyetek rosszak, és írjatok sokat. ;-)
--- laider
almost 5 years ago
Want to appear on our Nano Faces graph? Post something to the Bemutatkozó (Introduction) thread! http://nanowrimo.org/forums/europe-hungary/threads/252011

Nano Faces: http://faces.naperwrimo.org/2015/hunowrimo.shtml
almost 5 years ago
Az idei közös téma: beszélő kő.
Nem kell szó szerint venned, ereszd el a fantáziád, bármilyen átvitt értelemben megfelel (ha szerinted teljesítetted a feladatot, akkor szerintünk is!), de minden magyar wrimó legyen szíves valamilyen formában megemlékezni az írásában egy/több beszélő kőről! :) Köszönjük! :)
----
Common element of the year: the speaking stone.
You don't have to take it literally, it can be anything you can imagine figuratively, but everyone in the hungarian region, please insert one or more talking rocks (what can it be? a game? a prase? an epigraph?) in your monthly writing! :) Thank you! :)
almost 5 years ago
APU KEZDŐDIK, APU KEZDŐDIK, APU KEZDŐDIK...!!! Na jó... :D Apukátokat valószínűleg nem érdekli túlzottan, de igen, HIVATALOSAN IS KEZDETÉT VETTE A KALAND! Egy hónapnyi fergeteges írás, nyafogás, írás, chatelés, veszett gépelés, írás, csokifalás, ja és mondtam hogy írás?, és minden, ami nektek a NaNoWriMo! Gyertek, csatlakozzatok, még nem késő! :) Vár a fórum, a chat, nézelődjetek, kérdezzetek, és persze ÍRJATOK! :)
almost 5 years ago
Ta-dam! Új fórum, és pillanatok alatt élettel is megtöltjük! Üdvözlünk mindenkit a 2015. év NaNoWriMo kihívásán! Ti is várjátok már?! :D
over 5 years ago
Boldog karácsonyt minden magyar wrimónak! :)
almost 6 years ago
GRATULÁLUNK MINDENKINEK, aki benevezett a kihívásba, és írt bármennyit a november folyamán! Akármennyit haladtál is, már előrébb vagy, mint októberben, úgyhogy jó úton jársz, és ne hagyd magad letéríteni róla! :)
És természetesen külön elismerés azoknak, akik belilultak, vagyis hivatalosan is megnyerték a 2014-es NaNoWriMót! :)
almost 6 years ago
Write in - 11. 28., Friday
Time: 16:00-18:00
Location: in the California Coffee Company at Kálvin square (where the Kick-off Party was)

Write in - 11.29., Saturday
Time: 13:00-16:00
Location: in the California Coffee Company at Kálvin square (where the Kick-off Party was)
almost 6 years ago
Write-In - 11.22., Saturday

Time: 16:00-19:00
Location: California Coffee Company at Szent István tér 4-5. (near Basilica) downstairs in a separate room.
If you attend, please buy something for around 1000 HUF, this was the requirement for booking the separate room. Thank you.
almost 6 years ago
Write in - 11. 19., Wednesday

Time: 15:00-19:00
Where: At the Children's Library section of the Metropolitan Ervin Szabo Library - Children’s Library of "Dragon": 1088 Budapest, Reviczky u. 1.
almost 6 years ago
Write-in - 11. 16., Sunday

Time: from 16:00
Location: Starbucks Király (Budapest, Erzsébet körút 53, 1073), upstairs in the back room.
Note: Probably no ML will be there, the host is tapsiful.
almost 6 years ago
Éjszakai write-in - 11. 15-16., szombat-vasárnap

Idő: 11.15. 18:00 - 11.16. 12:00
Hely: Eötvös József Gimnázium (Budapest, Reáltanoda utca 7, 1053)
Megjegyzések: Jelentkezés az Éjszakai write-in topicban. Az iskolába csak Menatiera társaságában engednek be/ki!
almost 6 years ago
Write in - 11. 12., Wednesday

Time: 15:00-19:00
Where: At the Children's Library section of the Metropolitan Ervin Szabo Library - Children’s Library of "Dragon": 1088 Budapest, Reviczky u. 1.
almost 6 years ago
11.111 Weekend!

As a tribute to Nov 11, we challenge you to have 11,111 words more that you write from this Friday to Sunday.
One global goal is for the whole region to have 1,111,111 words in total that's made during the 7-9 Nov period :)
almost 6 years ago
2K HÉTVÉGE! Írj 2000 szót naponta ezen a hétvégén, hogy vasárnap estére 4000 szód legyen! Hidd el, jól fog ez még jönni az elkövetkező hetekben ;)
~~~
2K WEEKEND! Write 2000 words per day this weekend, so there'll be 4000 words by Sunday evening. Trust me, this'll come in handy in the next few weeks ;)
almost 6 years ago
10.31. 17:30-20:00 - Kick-off & brainstorming

Időpont: Október 31. Péntek 17:30-tól kb. nyolc óráig, de akár tovább is)
Helyszín: a Kálvin téri California Coffee Company felső emeletén, a hosszú asztalnál

Time: 31 October, Friday, from 17:30 to around 20:00
Location: in the California Coffee Company at Kálvin square (behind OTP, on the side of the park) upstairs and hopefully at the long table until about 8 o'clock, but possibly later.

Jelentkezés / RSVP: http://doodle.com/6vewgsipexupz8z9
almost 6 years ago
10.24. 19:00 - Online Nano Prep
Készülődés a chaten, kérdések megválaszolása, sztori-fércelés, és minden ami jólesik...
A little online NaNo Prep meeting will be in the HuNoWriMo chat room, where you can ask all your questions and share all your ideas.
almost 6 years ago
Vuhúúú! Már 800, a régióban regisztrált tagunk van! *\^o^/*
almost 6 years ago
És kiment az első régiós mail. Elnézést a végén a számokért, de a számítógépemen én már a téli időzónában vagyok^^" Mivel azonban úgyis átállítjuk az órákat jövő héten, ezért tulajdonképpen jól számoltam!
~Tika
almost 6 years ago
Éééééés itt vagyunk! Új október, új fórumok! Gyerünk, ne legyetek szégyellősek, nyissatok új témákat ;)
almost 6 years ago
A fórumok törlésére a héten kerül sor, ahogyan az ML kupaktanácsra is. Igen, mozgolódunk, mi már érezzük a november illatát a levegőben. Reméljük, Te is ;)
~~~
Forum wipe will happen this week, and the ML meet-up, as well. Yes, we're already preparing, we can smell November's scent in the air. We hope you do, as well ;)
almost 7 years ago
http://nanowrimo.org/winners/winner ;)
almost 7 years ago
TGIO: 2013.12.08. 16-18, Starbucks Bazilika (Hercegprímás utca 7.) Jelentkezés: http://doodle.com/9f96cwc9qhmgwd5a
TGIO: 08.12.2013. 4-6 PM Starbucks Bazilika (. Hercegprímás str.) RSVP: http://doodle.com/9f96cwc9qhmgwd5a
almost 7 years ago
3 914 313... már nagyon közel vagyunk a 4 millióhoz! Gyerünk, magyar wrimók, meg tudjuk csinálni!!! Vagyunk annyian, hogy egy nap alatt összesen megírjunk 85 687 szót. Piskóta ;)
almost 7 years ago
Úúúúristen! 3 862 820 szónál tartunk jelenleg! Mármint, mi, magyarok, összesen eddig ennyi szót írtunk novemberben! Hát nem csodálatos? Szerintem lenyűgöző. És ezúton szeretnék mindenkit buzdítani, azt is, aki esetleg már feladta volna a nanót, hogy írjon, írjon, írjon, mert nagyon szeretném, ha végre ennyi év után átlépnénk a 4 millió szót! Az milyen fantasztikus teljesítmény lenne! És ehhez MINDENKI hozzájárult. Úgyhogy gyerünk, van még több, mint egy napunk, hogy elérjük a bűvös 4 milliót!
almost 7 years ago
Ééééééés megkeződött a visszaszámlálás! Mától lehet érvényesíteni a szószámot, s dicsekedni a "winner" felirattal az avatorok alatt. Hajrá, Hunowrimo! Meg tudjuk csinálni! :)
almost 7 years ago
Duplázó hétvége / Double your words weekend!

Nézd meg az átlag napi szószámodat a statisztikában, és írj kétszer annyit mindkét napon!

Look at your daily average word count on your Stats page, and write twice as much during these two days!
almost 7 years ago
Holnap write-in Budapesten (15.30-tól) és Debrecenben (15 órától)! Holnap-holnapután pedig DUPLÁZÓ HÉTVÉGE!
Részletek (mindkettőről) az Events Masterpostban és a régiós mailben ;)
almost 7 years ago
Write-in ma a Starbucks Árkádban, 15:30-tól! Várunk mindenkit szeretettel!
---
Write-in today at Starbucks Árkád, from 3:30 PM! We're looking forward to meeting you there!
almost 7 years ago
Today's new Write-In Location:

The California Coffee Company at List Ferenc sq. 1 ! More info in the Events Masterpost.
almost 7 years ago
A Pénteki WRITE-IN helyszíne VÁLTOZIK! A Holnap reggeli régiós email-ben lesz az új helyszín és az új Doodle link.

----------
The location of Friday's WRITE-IN will CHANGE! I'll send out a regional email tomorrow morning with the new location as well as a new Doodle link.

Ben
almost 7 years ago
Most Pénteken (15.-e) WRITE-IN a Starbucks Árkádban! 17:30-20:00-ig. Részletek az Events masterpost-ban.

WRITE-IN on this Friday (15th) at Starbucks Árkád! From 17:30 'til 20:00.
More info in the Events masterpost.
almost 7 years ago
2K HÉTVÉGE! Ezalatt a három nap alatt mindennap próbáljátok ki, hogy írtok 2000 szót, így 6000 lesz vasárnapra! Máris összegyűjtöttél 1000 extra szót! Hurrá! Jól fog még az jönni később ;)
Holnap (3-án, vasárnap) WRITE-IN! 15:30-18-ig. Közben bármikor lehet érkezni :) A Cafe Pashminában leszünk, az Uránia alagsorában. Wifi van, mindenféle van, kivéve konnektorhasználat, szóval úgy készüljetek. (A többi helyen lesz konnektor, egyet se féljetek!)
Várunk mindenkit, jelentkezés itt: http://doodle.com/vwukstrsqhxb2dec
almost 7 years ago
Éééééééés- ezennel ELKEZDŐDÖTT az idei NaNoWriMo! Sok sikert és Ihletet kívánunk mindenkinek és hajráááá! Remek kezdés ;)
almost 7 years ago
Holnap Kick-Off! Ne felejtsétek, a Kálvin Téri California Coffee Company emeleti részén leszünk (a kávézót az OTP Bank mögött találod)!

The Kick-Off is tomorrow! Don't forget, we'll be upstairs at the California Coffee Company on Kalvin Square (that's behind the OTP Bank)!
almost 7 years ago
Már csak két nap és itt a KICK-OFF! Aztán már csak egy iciri-piciri és el is kezdhetjük az ÍRÁSt! ;)
almost 7 years ago
Ééééés új fórum! Várjuk, hogy megtöltsétek hozzászólásokkal! :)
almost 8 years ago
2 óra múlva kezdődik a TGIO! Mindenkit szeretettel várunk!
(Bp., Károly krt. 3/C)

Ui.: És már a kuponkódok is elérhetők a győztesek számára ;)
almost 8 years ago
TGIO most vasárnap! 9-én! 17:30-tól! Cseverészni róla itt lehet!

Miért használok ennyi felkiáltójelet?! Gyerteeeeek! :D
almost 8 years ago
Elérkeztünk az utolsó hajrához! Várunk mindenkit a régiós chaten az utolsó szócsatákra és kihívásokra!
almost 8 years ago
És elérkezett az utolsó hétfő! Mentsétek le még két helyre a regényeteket, küldjétek el e-mailben magatoknak vagy bármi, hogy biztosan, több helyen is meglegyen :)
Már csak picivel kevesebb, mint 4,5 nap van hátra! Irány a visszaszámlálás! Nektek még hány ezer szó hiányzik az 50 000-ből?
Társalgó Ujjongda

Ui.: Ne feledjétek, szomszédékkal egész hónapos csatát vívunk! Gyerünk, duzzadjanak azok a szószámok! ;)
almost 8 years ago
Harmadik hétfő! Ami tudjátok mit jelent: mentsétek le a regényeteket még legalább két másik helyre!
almost 8 years ago
Hogy haladtok a dupla-szószám hétvégén? A Társalgóban várjuk, hogy haladtok, vállaltátok-e, vagy nézz be nyugodtan akkor is, ha csak unatkozol ;)
(bár senki sem unatkozik, mert mindenki írja a regényét. igaz? igen. azért nézzetek be néha ;P)
almost 8 years ago
És itt a második hétfő is! Ami azt jelenti, hogy (megint) megkérlek Titeket, küldjétek el magatoknak e-mailben azt, amit eddig írtatok, vagy tegyétek rá pendrive-ra és legyen meg még egy-két helyen, biztos, ami tuti ;)
almost 8 years ago
Holnap, vasárnap, 11-én WRITE-IN BUDAPESTEN!
Várok mindenki szeretettel 15 órától egy közös írásra, az Alexandrába, ahol a Kick-off is volt (Károly krt. 3/C).
Hozzatok magatokkal valamit, amire írhattok, ill. amivel írhattok! Lesznek ww-k, SorsLáda, cukorkák, matricák ;)
részletek
almost 8 years ago
VÁLTOZÁS A BUDAPESTI WRITE-INEKKEL KAPCSOLATBAN!
Mivel jelenleg a szavazás úgy áll, hogy kettő időpont közül nem lehet dönteni, ezért beleszerkesztettem a 24-ei időpontot is. Kérek szépen mindenkit, aki eddig szavazott (és aki még nem), hogy írja be, jó-e neki az az időpont. Azt a két write-int tartjuk meg, amelyikre a legtöbb a jelentkező.
Itt pedig egy használati utasítás, HOGYAN.
Elnézést kérek mindenkitől a kellemetlenségekért :/
- Tika
almost 8 years ago
Back-up your novel Day #1! Avagy, gyorsan mentsd le még két helyre a regényedet, küldd el magadnak e-mailben, tedd a pendrive-odra, töltsd fel valami biztos helyre.
Sajnos minden évben van, akinek a technika ördöge keresztbe tesz és előfordult már, hogy a regénye felét, vagy még többet, újra kellett írnia emiatt... Szörnyű dolog! Szóval mentsd el gyorsan még néhány biztos helyre ;)
almost 8 years ago
Szóval: az idei közös témánk a spenót. Mindenki legyen olyan szíves, és a regénye szövegébe valahol illessze be ezt a szót. Annyira nem lesz az nehéz :)
Szerepelhet főzelékként, színként, szóviccként, amikor teljesen mást jelent (a spe nép nemzeti érzelmű nótája is lehet, mondjuk), törhet világuralomra… Szóval a spenót. Harminc napod (huszonkilenc és fél napod) van rá, hogy helyet találj neki.

Hajrá!
almost 8 years ago
Ma éjfélkor kezdünk! Mindenkit várunk a nagy, közös, online kick-offra a régiós chaten este 8-tól kezdve!
almost 8 years ago
Szeretettel várunk mindenkit a holnaputáni (!!!) online kick-off partira! Azt is, aki tegnap el tudott jönni (köszönjük! örültünk, hogy találkozhattunk Veletek!), meg azokat is, akik nem tudtak eljönni Budapestre tegnap este.
Tehát: 31-én, szerdán, este 8 órától folyamatosan gyülekezünk a régiós chaten. Éjfélkor pedig egy word warral indítjuk az új nano-évadot! Várunk mindenkit! Tényleg, gyertek ;)
almost 8 years ago
Vasárnap Kick-off buli, téli időszámítás szerint 16-20 óráig, az Alexandra Irodalmi Kávéházban.
Szeretettel várunk Titeket!^^
almost 8 years ago
Új év - új fórum (igaz, egyelőre még üres) - új kalandok - új és régi résztvevők!

Kezdődik! Üdv (újra) közöttünk, érezd jól magad és írj sokat! Na jó, egyelőre inkább csak a regényedről, magát a történetet inkább csak egy hónap múlva…
almost 9 years ago
Már nagyon sokat kértünk tőletek az idén, de még egy nagy kérésünk volna: Töltsétek ki az idei NaNót értékelő kérdőívet!
almost 9 years ago
TGIO party / Végebuli részletei

időpont: december 12., hétfő, 17.00-21.00 (amikor is zárás van)

helyszín: Alexandra Irodalmi Kávéház, 1075 Budapest, Károly krt. 3/C.

ami lesz: matricaosztás, forró csoki és teafogyasztás, jó hangulat, és a regényetek néhány oldala, hogyha elhozzátok magatokkal mutatóba

ami nem lesz: közös írás és a nem győztesek cikizése

szeretettel várunk: mindenki, aki csak részt vett a 2011-es NaNoWriMón, a szavainak számától függetlenül.
almost 9 years ago
Hát, akkor ünnepélyesen… vége.

Ez volt a negyedik, diadalmas, dicsőséges évünk.

És mielőtt még végleg befejeznénk, mindazok, akik eddig nem tették, szavazzanak arról, hogy mikor legyen a TGIO buli. A szavazás másodikán reggel lezárul.
almost 9 years ago
Felmerült a kérdés néhányszor, itt a válasz: ha nem vagy benne biztos, hogy nyertél-e, kétféleképpen tudsz megbizonyosodni róla.

1, Ha a szószámod lila, akkor minden rendben van. Ha zöld vagy kék, akkor próbáld meg újra.

2, Ha a My NaNoWriMo fül alatt találsz Collect Winner Goodies menüt, és működik, akkor minden rendben van. Ha nincs, próbáld újra.

Újrapróbálni a My NaNoWriMo fül alatt az Edit Novel Info menüben az "I am ready to validate my novel" linkre felugró kis ablakba beillesztett teljes kéziratszöveggel lehet.
almost 9 years ago
Már működik a szószámok hitelesítése! Aki már elérte, hitelesítsen, aki még nem, az írjon sokat!

Hajrá!
almost 9 years ago
ITT VANNAK A GYŐZTESEK PÓLÓI! Végre megérkeztek! *.* A pólódesign-t körülvevő titkokról itt olvashattok bővebben; magát a pólót pedig itt lehet megrendelni, ill. közelebbről megtekinteni.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem bizony arra buzdított, minél hamarabb lépjem át azt az ötvenezres célszalagot! HARIBO! \*o*/
almost 9 years ago
Fontos dátum van ma: Donation Day, avagy az Adakozás Napja!

Tudom, tudom, mindannyian csórók vagyunk. Én is az vagyok. És a NaNót szervező OLL egy kicsit szintén az. Szükségük van némi adományra, hogy működni tudjanak, hogy jövőre is elinduljanak a programok.

Persze, eddig minden évben elindultak, és minden évben tudtak fejleszteni is, de ez minden évben annak volt köszönhető, hogy sok-sok lelkes WriMo, aki úgy érezte, hogy meg szeretné hálálni valamiképp azt, amit novemberben ettől a programtól kapott.

Nem kötelező. Senkit se fog senki sem bántani, hogyha nem ad és nem vásárol semmit. De a donoroknak jár a cuki glória az avatarjára, néhány plusz email Christől, az örök dicsőségről nem is beszélve. Akiknek pénzük is van benne, sokkal keményebben hajtanak, és sokkal nagyobb eséllyel fejezik be a regényüket, ráadásul szívesebben is jönnek vissza következő évben.

És még a Pipálós Játékban is pontot ér :)

almost 9 years ago
Pfűh~
A 11/11/11 esemény sikeresen lezajlott, a statisztikát ITT tekinthetitek meg.
Gratulálok minden résztvevőnek! Felülmúltátok önmagatokat! \^o^/

Ha pedig hét közben hiányoznának a kihívások és a társaság, minden este virtuális write-int tartunk a chaten ÉS 15-én, kedden, 18-20-ig élőben is lesz egy; közel az Örs vezér teréhez. Infók itt.
almost 9 years ago
11/11/11 van! A hétvégi, meglepetés programunk elkezdődött! Részletek az első hozzászólásban!

Ne feledjétek el a mai write-int se! Részletek az eggyel korábbi jegyzetben, itt, lenn, ni.
almost 9 years ago
Holnapután lesz az idei első write-inünk, vagyis közös írásunk! Légy szíves, jelezd a táblázatban, ha tudsz jönni a Kassák Könyvtárba pénteken, 11-én.
Kérdésed van?
almost 9 years ago
Talán mondani sem kellene, de mivel már az idén is elveszett néhány kézirat, ezúton felszólítalak, hogy azonnal készíts biztonsági másolatot az eddig írásodról. Mentsd el a gépeden a másik meghajtóra. Másold fel egy pendrive-ra vagy floppy-ra vagy amire csak akarod. Küldd el magadnak e-mailben. Mindegy, hogy hogyan, de legalább két biztonságos helyen legyen elmentve. Lehetőség szerint minden nap újra.

Ha ma veszne el a hétnapos kéziratod, már az is nagy veszteség volna. És képzeld el, hogyha a huszonnyolc-napos, majdnem ötvenezer szó hosszú regényed tűnne el az elektronika útvesztőjében…

Mentés másként. Most.
almost 9 years ago
5 write-int terveztünk novemberre, légy szíves jelezzétek a táblázatban, melyekre tudtok eljönni. Helyszínek és kérdések helye.
Időpontok: 11(p), 15(k), 19(szo), 23(sze), 25(p).
almost 9 years ago
Szépen kérek mindenkit, aki még nem tette meg, mutatkozzon be a "Demográfiai adattár"-ban. Ez nemcsak azért fontos, mert kíváncsiak vagyunk mindenkire (pedig de), hanem azért is, mert az alapján készül pillanatnyilag a régió-statisztikánk. Aki még nem fordult ott meg, az egyelőre láthatatlan.
almost 9 years ago
A Kezdőbulit (értsd: Kick-off) október 31.-én hétfőn (munkaszüneti nap) tartjuk a Károly körúti Alexandra könyváruház kávézójában.

Részletek a "Kick-off RSVP" című topicban és alább a Google naptárban.

Részvételi szándékodat kérjük jelezd a topicban megadott linken (de megtalálod jobbra a linkek között is.)
almost 9 years ago
A közös elem az idén *dobpergés*
Majonéz!

Mindenkinek állampolgári kötelezettsége az idei regényében megemlíteni valamilyen formában a majonézt. Hogy hogyan utal rá, az mindenkinek a magánügye. Akinek nagyon nem illik a műfajába, annak szabad tojást, tejet vagy tejfölt és olajat említenie helyette.

Miért pont majonéz? Mert "a legtöbb háziasszonynak fogalma sincs, hogy nanomolekulákat hoz létre, amikor majonézt készít a konyhájában". Hallottam a rádióban.

Calendar Calendar

Meet your MLs

Menatiera Winner!
 • Joined August 28, 2013
 • Role Municipal Liaison
 • Location Budapest
 • Age 28
Annie Shields Winner!
 • Joined October 31, 2012
 • Role Municipal Liaison
 • Location Budapest, Hungary
 • Age 27
tapsiful 17421
 • Joined October 22, 2010
 • Role Municipal Liaison
 • Location Budapest

About us

Üdv a lassan tinédzserkorba lépő magyar régióban!
Nézz körül nálunk, beszélgess, informálódj eseményeinkről, kérj tanácsot vagy dicsekedj el a szószámoddal!

Ami a legfontosabb, hogy érezd magad nagyon jól és légy kedves a többiekkel! :)
308 novelists • 5,793,164 words written • 18,808 average wordcount • $0.00 donated

Regional Forum

6
created: almost 2 years ago
by Annie Shields
last comment: almost 2 years ago
by tapsiful
2
created: almost 3 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Menatiera
1
created: almost 3 years ago
by Menatiera
last comment: almost 3 years ago
by Menatiera
4
created: almost 8 years ago
by Tika
last comment: almost 4 years ago
by Menatiera
115
created: about 2 years ago
by Tika
last comment: about 1 year ago
by Tika
9
created: almost 2 years ago
by tapsiful
last comment: almost 2 years ago
by Tika
138
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Tika
17
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Tika
6
created: almost 2 years ago
by Tika
last comment: almost 2 years ago
by Evald Reyklani Mark
5
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by adrica
39
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Sastojci
5
created: almost 2 years ago
by Elyndra
last comment: almost 2 years ago
by nagytimi85
93
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Menatiera
4
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Menatiera
15
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by nagytimi85
6
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Renge
14
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Menatiera
1
created: almost 2 years ago
by Menatiera
last comment: almost 2 years ago
by Menatiera